CONTACT

 

 Peter Aalberts

Ik ben Peter Aalberts, geboren in Giethoorn, getrouwd met Jeanet Brandsma. We hebben 3 kinderen, 1 jongen en 2 meiden. Op melkveebedrijf Batenburg ben ik opgegroeid en sinds 1993 mag ik de lijnen uitzetten. Mijn passie is het fokken van stieren voor de Nederlandse markt. Meest succesvol waren tot nu toe Aldo, Daan, Jorik en Stellando. Al sinds mijn stage ben ik geïnteresseerd in levensduurfokkerij. Na het zien van de aanhoudingscijfers heeft dit weer een nieuwe impuls gekregen.
Bij diverse organisaties als CRV, aAa en KI-Kampen ben ik nog bestuurlijk actief of geweest. De reden om de initiatiefgroep, later de Stichting FOKKEN voor LEVENSDUUR SFL mee te helpen oprichten, is de vraag en de zorg dat ondanks vooruitgang in de fokkerij op diverse onderdelen de levensduur de laatste 10 jaar nauwelijks meer vooruit gaat. Ik wil mij hier graag voor inzetten om te proberen of er landelijk nog winst te behalen is in levensduur door fokkerij.

Joop Olieman

Ik ben Joop Olieman. Ik ben geboren en getogen op een boerderij in Leidschendam. Mijn broer werd boer en ik ben gaan studeren in Wageningen. Dit was echter niet in de veeteelt maar in de proceskunde. Daarna heb ik 27 jaar bij Unilever gewerkt in diverse functies. Dit was wetenschappelijk werk in research, fabrieken bouwen en in het management. Toen mijn broer ziek werk ben ik weer gaan helpen op de boerderij en zo weer in het veeteeltwereldje gerold. Er deed zich een kans voor om bij Unilever te vertrekken en HJKI service te beginnen. Vervolgens ben ik gevraagd voor het dagelijksbestuur van de NVO. Met een blik van buiten en op basis van mijn achtergrond ben ik gaan kijken vanuit de praktijk naar ontwikkelingen in de fokkerij en heb ik analyses gedaan rond fokwaardenverloop, betrouwbaarheid, aanhoudingscijfers, levensduur en totaal indexen. Daarmee ondersteun ik SFL


Jan Schilder

Ik ben Jan Schilder,geboren 1960, opgegroeid op een gemengd bedrijf in Heerhugowaard. Getrouwd met Coby en wij hebben 4 kinderen: 2 jongens van 27 en 25 en 2 meiden van 23. Al op jonge leeftijd was ik gepassioneerd van koeien en fokkerij. Via de spermaverkoop kwam ik in aanraking met Triple A en vanaf 1990 analyseer in koeien en stieren voor veehouders en KI organisaties over de hele wereld. Bill Weeks begreep al op jonge leeftijd dat een dier zonder de juiste vorm nooit op een juiste manier kan functioneren en dat alle lichaamdelen invloed hebben op elkaars functioneren. Dit is de basis voor wat Triple-A analisten doen en sinds 1950 gebruiken veehouders dit principe om dieren te fokken die op een probleemloze manier kunnen functioneren en produceren. Ik neem deel aan SFL omdat ik denk dat er nog veel de bereiken is op het gebied van duurzaamheid door de fokkerijbeslissingen en dat het in de toekomst alleen maar belangrijker gaat worden om met dieren te werken die de productie op een eenvoudige en natuurlijke manier aan kunnen over meerdere jaren. Deze verantwoordelijk hebben wij met zijn allen in de veehouderijsector, zowel naar de dieren als naar de consument.
Johan van Houwelingen

Ik ben Johan van Houwelingen, geboren in Schelluinen in de Alblasserwaard. Getrouwd met Jenny en we hebben 4 kinderen. Ik heb bijna 29 jaar op proefbedrijf de Schothorst gewerkt en gewoond. Momenteel ben ik werkzaam voor KI-samen. Ik ben 13 jaar voorzitter van de triple-A vereniging geweest en heb het stokje overgedragen november 2018. Samen met de NVO-Veeverbetering hebben we het aanhoudingscijfer voor dochters van stieren ontwikkeld. We kwamen toen tot de ontdekking hoeveel er mogelijk is via fokkerij om de levensduur van koeien te verlengen. Dochters van een goede stier gaan tot wel 2 jaar langer mee dan dochters van een slechte stier op dit gebied. Die wetenschap was de aanleiding om SFL op te richten om dit nog meer onder de aandacht te brengen.


   

Willem van Laarhoven

Ik ben Willem van Laarhoven, oprichter en mede-eigenaar van onderzoeks- en adviesbureau Valacon. Sinds 2001 houd ik mij intensief bezig met de levensduur van  melkvee. Fokkerij maakt daar een belangrijk onderdeel van uit. Met Valacon doen we praktijkonderzoek en werken we in studiegroepen aan levensduur en levensproductie. Mijn onderzoek richt zich vooral op vragen als waar verschillen tussen bedrijven vandaan komen en waarom de ene melkveehouder wel gemotiveerd is voor levensduur en de andere niet. En waarom lukt het de ene melkveehouder wel en de andere niet. En wat is de rol van de fokkerij daarbij. Ik neem deel aan SFL omdat ik graag samenwerk met mensen die ook gek zijn van koeien en ook gemotiveerd zijn om de levensproductie van hun veestapel te verhogen door de levensduur te verlengen.  
Jos Knoef


Melkveehouder in Geesteren
 
Contact

Heeft u naar aanleiding van het symposium nog vragen of wensen, dan kunt u met ons contact opnemen via info@levensduurkoeien.nl

 
   
Factuuradres

Valacon B.V. 
Initiatiefgroep Fokken voor Levensduur
Dongenseweg 18
5121 PC Rijen 

Factuuradres vanaf 1 mei 2018:

Valacon B.V.
Ericssonstraat 32 
5121 ML in Rijen.
 
 
 

 

 

 

 

 

 
         
 
Initiatiefgroep Fokken voor Levensduur
Correspondentie-adres
Lindendijk 32
5491 GB Sint-Oedenrode
 
    De financiële administratie wordt belangenloos verzorgd door Valacon B.V.